Overraskende DM til Engesvangskytte

Den 28 årlige Engesvangskytte Stefan Fischer blev en overraskende danmarksmester, i skydningens kongeklasse IPSC, i sidste weekend til stævnet Dall IPSC Challenge 2017 i Dall i Nordjylland.

Hvem havde regnet med det, da han og kammeraten Tim, for kun ca. 2,5 år siden begyndte, at skyde med pistol i klubben…?

Stefan som skyder med en “hjemmelavet” CZ Tactical Sport 9 mm. pistol, kom til stævnet med et lille håb om, at kunne drille “de store drenge” i Open Division, der er klassen, hvor de fleste modifikationer ved pistolen er tilladt. Det var hans andet level 3 stævne og med hans kun to måneder som openskytte, er det ikke ligefrem rutinen, der trykker skosålerne flade.

Dagen før stævnet tegnede det ikke så lyst, da han havde problemer med sit “hjemmerullede” ammunition, der kæntrede og ikke var præcis nok. Det fik Stefan i samarbejde med to af sine direkte konkurrenter styr på i sidste time. Netop det at hjælpe hinanden, til trods for, at man er konkurrenter på banen, er noget af det, der kendetegner IPSC.

Selve stævnet var ikke stressende for den nybagte danmarksmester, som skød bedre en nogensinde før. Han udtrykker stor glæde over det squad (hold) han var på, var gode til, at hjælpe hinanden og at de havde en god stemning indbyrdes. Stefan var iøvrigt den eneste openskytte på dette squad.

På resultatlisten kan man se, at det var close race: Stefan Fischer på 1. pladsen med 100%, Michael Gjelsø på 2. pladsen med 98,61 og Lind-skytten Peter Davis med 97,36% score.

Stefan udtaler, at det føltes helt surrealistisk, at høre sit navn nævnt til sidst under præmieoverrækkelsen og dermed som vinder af hele 4 medaljer – vinder af stævnet i Open Division, jysk mester i Open Division, dansk mester i Open Division og vinder af sin første President’s Medal (PM), der kun uddeles ved stævner af en vis størrelse.

Træningsmængden er der ikke rørt ved, det vil sige 1-2 gange skydning om ugen i sommerperioden og stort set ingen træning i vinterperioden.

Inspirationen til IPSC er hentet fra airsoft, som han dyrkede sammenlagt i ca. 3 år fordelt på en 12 årig periode. Stefan dyrkede desuden vandpolo i ungdomsårene, hvor han opnåede at blive nordisk mester for U12 hold.

Engesvangskytten kommer oprindelig fra Herning og er bosiddende med sin kæreste og sin 3 årlige datter i Nørre Nebel. Jobsituationen er weekendarbejde som plastmager. Har tidligere arbejdet som smed.

Næste mål er en god placering til Rooster Mountain stævnet der afholdes 3.-6. august ved Hillerød.

Det skal lige nævnes, at Engesvang Skyttekreds var repræsenteret med flere skytter og RO’ere (dommere) ved Dall IPSC Challenge 2017.

Stort tillykke med alle medaljerne og hold fokus fremad

   

Dette indlæg blev udgivet i IPSC. Bogmærk permalinket.