Stor succes med unge riffelskytter i 2016

I Engesvang Skyttekreds bød 2016 på en flok nye riffelskytter, som virkelig tog sporten til sig. Vi har ofte set børnene miste interessen efter kort tid. Måske fordi der ikke var så mange kammerater med, eller fordi det blev kedeligt lidt hurtigt når vintersæsonen startede og den kolde cykeltur ikke kunne konkurrere med Playstationen hjemme i stuen.

Men i år lykkedes det. Onsdag efter onsdag er kælderen fyldt fra kl. 18-19. Netop i denne første klubaftenstime, som er forbeholdt de unge riffelskytter, er der altid fuldt hus.

Med en flot indsats fra træner Allan er det lykkedes at lære de unge skytter den nødvendige respekt for sikkerhed, men samtidig også give tid og råd til hvordan man skyder bedst. Vi har også været så heldige at være bakket op af nogle seriøse forældre, som gang efter gang, trofast er taget med deres børn til skydning. (Nogle gange er det nemlig bedst, når det er mor eller far som hjælper.)

 

Som det ses på billedet ovenfor, er flere af de unge skytter nu i gang med de sværere skydestillinger. For børn er der mange forskellige klasser, og man kan deltage også selvom man ikke kan stå i næsten helt fri skydestilling, som ovenfor.

Flere af de unge skytter skyder næsten kun 10’ere nu, og er i fuld gang med små konkurrencer mellem hinanden. Sammentælling af skiver gør det ligeledes muligt at sammenligne sig selv med skytter fra hele landet. Se mere på DGIs ranglister for riffel.

Hvis du er i tvivl om hvilken klasse du skyder i, så spørg næste onsdag. Så finder vi ud af det… for det er en jungle med alle de regler 😉

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret, Info om foreningen, Præcisionsskydning, Ungdom. Bogmærk permalinket.